Klasik Yunanca Yaz Okulu III

Çevrimiçi Yaz Okulu

18 Temmuz – 18 Ağustos 2022

Ders Programı

20:00 -21:30

18 Temmuz Pazartesi

20 Temmuz Çarşamba

21 Temmuz Perşembe

25 Temmuz Pazartesi

27 Temmuz Çarşamba

28 Temmuz Perşembe

1 Ağustos Pazartesi

3 Ağustos Çarşamba

4 Ağustos Perşembe

8 Ağustos Pazartesi

10 Ağustos Çarşamba

11 Ağustos Perşembe

15 Ağustos Pazartesi

17 Ağustos Çarşamba

18 Ağustos Perşembe

Geç Antik Çağ ve Bizans alanında çalışan akademik çevre arasındaki iletişimi ve bağları güçlendirecek, etkileşimi ve işbirliğini artıracak bilimsel bir sosyal ağ oluşturmak üzere kurulmuş olan Bizantolog., İstanbul Medeniyet Üniversitesi ve Koç Üniversitesi-Stavros Niarchos Vakfı Geç Antik Çağ ve Bizans Araştırmaları Merkezi (GABAM) işbirliği ile Bizantolog. üyeleri için çevrimiçi Klasik Yunanca Yaz Okulu’nun üçüncüsünü düzenleyecektir.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Kutlu Akalın tarafından yürütülecek olan Klasik Yunanca Yaz Okulu’nda Geç Antik Çağ ve Bizans alanında çalışan öğrencilere ve araştırmacılara Ortaçağ Bizans Yunancası için ihtiyaç duyacakları temel Klasik Yunanca eğitiminin verilmesi hedeflenmektedir.

Program

Bizantolog. Klasik Yunanca Yaz Okulu III, 5 hafta boyunca devam edecek toplam 22.5 saatlik yoğun bir eğitim programıdır

Yaz okulu programı 2021 yılında düzenlenmiş olan Klasik Yunanca Yaz Okulu II’yi başarıyla tamamlamış olma veya Temmuz ayında düzenlenecek seviye sınavında başarılı olma koşulu aranacaktır. 

Haftada üç gün (Pazartesi, Çarşamba ve Perşembe günleri 20:00-21:30 saatleri arasında) Zoom uygulaması kullanılarak yapılacak olan çevrimiçi derslere katılım zorunludur.

İnteraktif bir şekilde gerçekleştirilecek çevrimiçi dersler sırasında yapılacak egzersizler ve verilecek ödevler öğrenme sürecinin önemli bir parçasını oluşturacaktır. Eğitimde kullanılacak materyaller eğitmen tarafından sağlanacaktır.

Çevrimiçi derslerin video ve ses kaydı alınarak Bizantolog. Youtube kanalına yüklenecek ve katılımcıların ders tekrarı yapmalarına imkan sağlanacaktır.

Eğitim dili Türkçe olup program ücretsizdir.

18 Temmuz 2022’de başlayacak ve 18 Ağustos 2022’de tamamlanacak olan programın sonunda yapılacak sınavda başarılı olan katılımcılara başarı belgesi verilecektir.

Kutlu Akalın

Dr. Öğretim Üyesi Kutlu Akalın, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Tarih Bölümü’nde görev yapmaktadır.

Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olduktan sonra aynı üniversitede Tarih Bölümü’nde yüksek lisansını tamamlamıştır.

Doktora eğitimine ABD’de Princeton Üniversitesi’nde devam etmiş ve “Co-Existence and Persecution: Sixth-Century Constantinople according to John of Ephesus” başlıklı doktora tezini Peter Brown danışmanlığında tamamlamıştır.

Geç Antik Çağ ve Bizans tarihi alanındaki çalışmalarının yanı sıra Latince, Klasik Yunanca ve Klasik Süryanice eğitimleri vermektedir.

Başvuru

Klasik Yunanca Yaz Okulu’na katılmak isteyen Bizantolog. üyelerinin aşağıdaki linkteki formu doldurarak başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Programın kapasitesi 25 kişi ile sınırlı olup lisansüstü öğrencilere ve yeni mezunlara öncelik verilecektir.

Başvuru için son tarih 30 Haziran 2022’dir. Seviye sınavına ilişkin detaylar başvurular tamamlandıktan sonra açıklanacaktır.

Başvurular kapanmıştır. 

Önemli Hususlar

  • Klasik Yunanca Yaz Okulu’nda dersler çevrimiçi verilecek olmakla birlikte katılımcıların aktif olarak derse iştirak etmeleri, derslerde kâğıt ve kalemle not tutmaları ve verilecek egzersizleri yapmaları beklenmektedir.
  • Klasik Yunanca Yaz Okulu’nda yoğunlaştırılmış bir program uygulanacak olup çevrimiçi derslere katılım zorunludur. Katılımcıların yaz okulu bitiminde yapılacak olan sınava girerek başarı belgesi almaya hak kazanabilmeleri için çevrimiçi derslerin en az %80’ine katılmış olmaları gerekmektedir.
  • Mücbir sebepler haricinde üst üste iki defa çevrimiçi derse katılmayanların programla ilişiği kesilecektir.
  • Çevrimiçi dersler için katılımcıların ücretsiz olarak açılabilen Zoom hesabına sahip olmaları gerekmektedir.
  • Katılımcılar kendi görüntülerini paylaşmak konusunda serbest olmakla birlikte dersler sırasında gerçek isimlerini kullanmaları tercih edilmektedir.
  • Çevrimiçi yapılacak tüm dersler kaydedilerek Bizantolog. Youtube sayfasında yayınlanacaktır. Derslerin işlenmesi sırasında katılımcıların sesleri, isimleri ve eğer paylaşıyorlarsa kamera görüntüleri yayınlanacak olan bu kayıtlara girebilir. Başvurusu kabul edilen katılımcılardan Aydınlatma ve Açık Rıza metinlerini onaylamaları talep edilecektir.

Powered by WordPress.com.